Λαογραφικός Σύλλογος
Βορειοηπειρωτών Χάονες
Αργυρούπολη
Εmail: info@chaones.gr

Αθήνα 14/2/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του συλλόγου μας, “Στα μονοπάτια της παράδοσης” στο κατάμεστο από κοινό πολιτιστικό – συνεδριακό κέντρο Μίκης Θεοδωράκης στην Αργυρούπολη.
Μια πολιτιστική συνάντηση ηθών και εθίμων ,χορών και παραδοσιακών τραγουδιών από διαφορετικά μέρη της πατρίδας μας.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος κύριος Γιάννης Κωνσταντάτος. ο Ολυμπιονίκης μας κ. Πύρρος Δήμας, ο αντιδήμαρχος υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Κωνσταντίνος Μινοπουλος,ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Φώτης Ιασωνιδης, ο αντιδήμαρχος &αναπληρωτής δήμαρχος Γλυφάδας κ. Τζουβελης Ιωάννης αντιδήμαρχος εσόδων και διοικητικού Γλυφάδας κ. Δημήτρης Νιτσιοπουλος οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χαρά Λαμπρινου και κ. Αντρέας Κούρτης δημοτικός σύμβουλος δήμου Ηλιουπόλεως ,κ. Χρήστος Κανελλιδης εντεταλμένος σύμβουλος δημάρχου Αργυρούπολης, ο κ Ηλίας Ιορδανιδης πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης, ο κ.Γεράσιμος Ζωιδης πρόεδρος συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας ,η κ.Γεωργία Κισκου πρόεδρος Ηπειρωτών Καλλιθέας,ο κ.Χαράλαμπος Καραθανος,η πρόεδρος ΝΕΒ κ. Ελένη Δήμου ,ο πρόεδρος συλλόγου Φοινικαιων κ.Περικλής Νατσης και πολλοί άλλοι πρόεδροι συλλόγων και αδελφοτήτων.
Ξεκινώντας η εκδήλωση παρουσιάσαμε ένα σύντομο ιστορικό του συλλόγου,στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Παναγιωτου εκ μέρους του δημάρχου Αργυρούπολης κυρίου Γιάννη Κωνσταντατου χαιρετισμό, απεύθυνε ο αντιδήμαρχος υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Κωνσταντίνος Μινοπουλος, στην συνεχεία διαβάστηκε ο χαιρετισμός του καθηγητή ελληνικού τμήματος πανεπιστημίου Αργυροκάστρου κυρίου Παναγιώτη Μπάρκα.
Την έναρξη της εκδήλωσής έκανε το χορευτικό και πολυφωνικό σχήμα του συλλόγου μας,το ενδιαφέρον της εκδήλωσης ήταν, οι δυο όχθες της ηπείρου τίμησαν τον ποντιακό πολιτισμό στο πρόσωπο της Ενώσεως Ποντίων Αργυρούπολης,παραδίδοντας μετά την σκυτάλη στο χορευτικό του συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας και τέλος κλείνοντας την εκδήλωση με το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου Δερόπολης.Ακολούθησαν βραβεύσεις, με πρώτη τιμητική πλακέτα, να δίδεται στο κύριο Δήμο Δεδε για την προσφορά του, στο πολυφωνικό τραγούδι,στην συνέχεια βραβεύσαμε για την συμμετοχή τους όλους τους συλλόγους και χοροδιδασκάλους . Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας τιμήσατε,με την παρουσία σας ,δίνοντας δύναμη με το χειροκρότημα σας ,στην προσπάθεια μας, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στην διατήρηση των παραδόσεων μας.
Να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της εκδήλωσης μας, που στηρίζουν έμπρακτα της προσπάθειες μας ,και τους μουσικούς μας. για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους, όπως όλων υμών, Θανάση Κώστα – κλαρίνο, Δημήτρη Τσεβη βιολί, Ηλία Μούτσιο ντέφι, Κώστα Καρά λαούτο – τραγούδι και τον τραγουδιστή Οδυσσέα Γιάννη.

 

 

Με εκτίμηση,
το ΔΣ